top of page

Kommunikatör till snabbväxande investeringsaktör inom life scienceVill du vara med och bidra till framtidens hälso- och sjukvård? Är du en skicklig skribent med förmåga att omvandla komplex information till lättillgänglig kommunikation? Då kan vi ha drömjobbet för dig!


Vad vi erbjuder

Sciety är Nordens ledande investeringsnätverk inom life science och digital hälsa. Vår vision är att innovationer inom life science ska nå sina fulla potential. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas och behöver stärka upp teamet med en kommunikativ stjärna som kommer att fylla en viktig roll på vår resa.

Hos oss får du en verksamhetsnära och utvecklande roll i en lärande miljö och innovativ bransch. Du blir del av ett engagerat team med gedigen kompetens inom både finans, life science och kommunikation. Vårt team är vår styrka och vi arbetar tillsammans för att nå uppsatta mål.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med utgångspunkt från vårt trevliga kontor i centrala Stockholm.


Om rollen

Som kommunikatör hos Sciety arbetar du med att producera kommunikation som riktar sig till målgruppen investerare, inom båda våra affärsområden Corporate Finance och Investor Relations. Du kommer att ha en viktig roll vid framtagande av investeringsmaterial och vara delaktig vid planering och uppföljning av kommunikationsaktiviteter för våra kunders räkning.Du kommer bland annat att:

 • Producera investeringsmaterial såsom investeringsmemorandum och nyheter i samband med kapitalanskaffning

 • Skriva artiklar och annan typ av varumärkesbyggande innehåll

 • Skriva och publicera pressmeddelanden

 • Uppdatera och publicera innehåll på webb och i sociala medier

 • Skapa nyhetsbrev och mejlutskick till vårt nätverk

Vi söker dig som:

 • Är en skicklig skribent och god kommunikatör som kan producera välformulerad och målgruppsanpassat innehåll på svenska och engelska. Du triggas av att omvandla avancerad terminologi till begriplig, relevant kommunikation.

 • Har några års erfarenhet av att arbeta med affärskommunikation. Det är meriterande om du har arbetat med IR, corporate finance eller på fondkommission. Erfarenhet från life science är ett önskemål men inte ett krav.

 • Har lätt för att samarbeta, är självgående och tycker om att ta ansvar. Du känner ett stort engagemang för ditt uppdrag och har god förmåga att planera, organisera och följa upp ditt arbete.

 • Är kvalitetsmedveten, noggrann och uppskattar ett högt tempo. Eftersom Sciety arbetar uteslutande med bolag inom life science önskar vi att du har ett intresse för branschen och snabbt kan sätta dig in i olika ämnen.

 • Har en utbildning inom kommunikation eller ekonomi samt har god vana att hantera olika kommunikationskanaler och kan anpassa budskap och tonalitet efter målgrupp.

 • Trivs i en miljö som präglas av kompetens och nyfikenhet men också av passionen för life science och framtidens hälsovård.

Om Sciety

Sciety är Nordens ledande investerarnätverk inom life science och digital hälsa. Vår vision är att innovationer inom life science ska nå sin fulla potential. Med kombinerad erfarenhet från life science och finans väljer vi ut framstående bolag i branschen som vi investerar egna medel i och erbjuder vårt nätverk att delta på samma villkor. Vi har ett långsiktigt perspektiv och ett starkt kvalitetsfokus i allt vi gör.

Sciety startade 2016 och växer starkt med god lönsamhet. Vårt huvudsakliga affärsområde är kapitalanskaffning men kommunikation har varit en viktig del av verksamheten sedan start.


Låter tjänsten intressant?

Vill du vara med på vår resa och känner igen dig i beskrivningen – då vill vi veta mer om dig!

Sista ansökningsdag är 30/11, men sök tjänsten redan i dag då vi arbetar löpande med urval och intervjuer.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryterare Caroline Ekman på caroline@brightpeople.se

Välkommen med din ansökan!
Comments


bottom of page