top of page

Oberoende Värderingsfunktion, Finserve Nordic AB


ANSVARING FÖR OBEROENDE VÄRDERINGSFUNKTION TILL FINSERVE NORDIC AB

Finserve Nordic AB (finserve.se) är ett förvaltningsbolag med flera innovativa och intressanta fonder. Vi erbjuder fonder med en tydlig förvaltningsprofil inom ränte- och aktieområdet. Det största fondbolaget hos Finserve Nordic är Kreditfonden (kreditfonden.se )

Den huvudsakliga och övergripande rollen som ansvarig för den oberoende värderingsfunktionen innebär ett ansvar för oberoende värdering av de Alternativa investeringsfonder (AIF) som står under Finserves förvaltning, det vill säga värderingsfunktionen granskar månadsvis och löpande värdering av samtliga underliggande tillgångar i fondernas respektive portfölj och ger slutlig oberoende värdering av tillgångarna inför NAV-sättningen som sker månadsvis. Förutom ovan ingår en hel del DD-projekt och andra ad-hoc uppdrag i tjänsten.

I nuläget ingår följande AIF: · Scandinavian Credit Fund I · Nordic Factoring Fund · Nordic Direct Lending Fund · High Yield Opportunity Fund · Exelity · Mandat Om tjänsten Huvudsakliga arbetsuppgifter i korthet: – Värdering av AIF fonderna – Ansvarig för värderingspolicyn – Löpande dialog och avstämning med fondadministrationen – Löpande dialog och uppdatering med orgination teamet – Övergripande bedömning av Single Malt Fund (SMF) – Delta och bidra i operationella Due Diligence projekt – Delta och bidra i diverse ad-hoc projekt Din profil Vi söker en driven och analytisk person med stark integritet som trivs med att ta egna initiativ i en snabbfotad och entreprenöriell organisation. Vi tror att du har följande bakgrund:

Kunskaper och erfarenheter – Civilekonom eller Civilingenjör – 5-8 års erfarenhet av finansiella marknader, finansiering, kreditanalys, finansiella instrument samt bedömning av risker i dessa – Gedigen erfarenhet av kreditanalys på bolagsnivå med fördel från roll inom credit risk control, Kreditchef eller motsvarande – Väl bevandrad i redovisning och företagsvärdering – God kunskap och vana att jobba i excel – Flytande i svenska och engelska Personliga egenskaper Som person är du duktig på att analysera och värdera information kritiskt och har förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang. Om du har arbetat med dokumentation av obligationer/lån är detta meriterande. Du ska gärna ha erfarenhet från databashantering och av att sortera och sammanställa stora mängder data, kunna bryta ner information och se mönster och samband.

Du är duktig på att vrida och vända på siffror, kan uttrycka dig väl och balanserat, har stark integritet och kan stå på dig. Du har ett stort Intresse av företagsvärdering och krediter, men även av makroekonomi, omvärldsanalys i allmänhet, och ekonomiska frågor i synnerhet. Du är en person som ofta tänker i nya banor och kan betrakta problem ur olika synvinklar. Som person är du även duktig på att få fram dina budskap och skapar trovärdighet. Vi ser det som stark merit om du arbetat med kreditanalys mot mindre bolag sedan tidigare. Dock värdesätter vi din personlighet och driv högst, även om en gedigen erfarenhet av riskanalys är ett krav. Det är ett plus om det bor en entreprenör inom dig som vill vara med och bygga vidare på den resa som Finserve och Kreditfonden har påbörjat. Ytterligare information och kontakt I den här processen samarbetar Finserve Nordic med Bright People. För ytterligare information om tjänsten eller processen vänligen kontakta:


Caroline Ekman

Mobil: +46 736 60 82 26
Commenti


bottom of page