top of page

Investment Manager Sciety
Sciety är en ledande corporate finance-aktör i segmentet onoterade life science-bolag och Nordens främsta investerarnätverk inom life science. Vi vill att innovationer inom branschen ska nå sin fulla potential och skapa god avkastning för investerare. Våra tjänster bygger på lång erfarenhet inom life science, finans och entreprenörskap.

Brinner du också för att göra affärer inom finans och samtidigt bidra till framtidens life science? Trivs du med att bygga relationer, ha kundkontakt och arbeta i ett mindre team kan det vara dig vi söker!


Välkommen till en kapitalmarknadsaktör där alla är dedikerade specialister och där det finns potential till stort ansvar och möjlighet att påverka!

Om tjänsten


Som Investment Manager kommer du att vara ansvarig för kontakten med potentiella investerare från första kontakt till investering. Du kommer att ha kontakt med Scietys befintliga nätverk av HNIW, family offices och VC-bolag, samt ansvara för att utöka nätverket. Du är även med och stöttar vid framtagande av presentationsmaterial och annan information och håller löpande kontakt med investerare.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

· Bygga relationer med Scietys befintliga investerarnätverk samt bygga vidare på nätverket genom bl.a. möten, telefonsamtal och mejl.

· Ha löpande dialog med potentiella investerare under investeringsprocessen och informera via telefon och mejl.

· Vara behjälplig vid framtagande av informationsmaterial samt vid investerarträffar som anordnas av Sciety.


Din profil

Vi söker en driven och affärsintresserad person som trivs med att ta egna initiativ i en entreprenöriell organisation. Vi tror att du har följande bakgrund:

Kunskaper och erfarenheter

· Civilekonom, Civilingenjör eller motsvarande.

· Minst 3 års erfarenhet från fondkommissionär, M&A-rådgivare, corporate finance-avdelning på bank/investmentbank eller försäljning inom bank, finans eller försäkring.

· Erfarenhet av kundrelationsansvar och försäljning.

· Meriterande med befintligt kontaktnät på relevant och beslutsfattande/strategisk nivå hos investerare.

· Flytande i svenska och engelska

Personliga egenskaper


För att trivas i rollen bör du vara resultatinriktad, orädd och en relationsbyggare som stimuleras av kundkontakt och affärsgenerering. Du är driven och får saker gjorda.


Vi ser det som en stark merit om du har arbetat med corporate finance och kapitalanskaffning inom life science sedan tidigare eller har ett intresse för aktier och finans. Dock värdesätter vi din personlighet och driv högst.


Ytterligare information och kontakt


I den här processen samarbetar Sciety med Bright People. För ytterligare information om tjänsten eller processen vänligen kontakta Caroline Ekman:


Om Sciety

Sciety erbjuder kapitalmarknadstjänster med fokus på svensk life science. Våra tjänster bygger på lång erfarenhet inom hälso- och sjukvård, finans och entreprenörskap.


Sciety väljer ut investeringsobjekt inom bioteknik, digital hälsa, ICT inom vård, läkemedel och medicinteknik. Läkemedelsbolag befinner sig ofta i tidig klinisk fas medan exempelvis bolag inom digital hälsa ska ha nått en initial användarbas. Bolagens kapitalbehov ligger mellan 10 Mkr och 100 Mkr. Sciety fokuserar på nordiska bolag med målsättning att nå ett uppköp eller notering inom tre år.


Bolagen vi investerar i och reser kapital till har alla genomgått vår omfattande urvals- och granskningsprocess där bland annat affärspotential, medicinsk relevans och legala dokument granskas. Vi har lång erfarenhet inom branschen och samarbetar med forskningsparker, vårdgivare och branschorganisationer. Sciety arbetar aktivt med att söka upp framstående bolag.


Riskkapitalbolag, fonder, kapitalförmedlare samt statliga och industriella aktörer med intresse för life science syndikerar med Sciety för vår branschexpertis inom life science och hälso- och sjukvård.

Comments


bottom of page