top of page

DCM Originator/ Kreditanalytiker till Finserve Nordic


Finserve Nordic förvaltar idag 10 fonder och har tillstånd för att förvalta aktiefonder, alternativa investeringsfonder och diskretionär förvaltning. Finserve Nordics AB har funnits sedan 2006 och skapar möjligheter för fonder att utvecklas. Under Finserve Nordics öppnar nu ytterligare två kreditfonder upp som vänder sig mot institutionella investerare och vi söker därför efter ytterligare en senior stjärna till teamet inom DCM Origination.


Är du en skicklig kreditanalytiker med erfarenhet av företagsaffärer och finansiering som vill arbeta på investeringssidan kan det vara dig vi söker! Välkommen till ett fondbolag i en kreativ miljö där alla är duktiga specialister och där det finns potential till stort ansvar och möjlighet att påverka långsiktiga investeringsbeslut och strategier!

Om tjänsten

Du kommer tillhöra avdelningen DCM Origination som idag är ett team på 4 personer. Primärt kommer du aktivt delta i fondernas utveckling och förvaltning, och då i huvudsak utforska affärsmöjligheter och bygga upp relationer med företag och Corporate Finance avdelningar. Du kommer fokusera på kvantitativ och kvalitativ analys av bolagsresultat och balansräkning för kreditbedömning samt villkor för lån som berör nya kunder. Detta innebär även införsäljning av fonderna och bearbetning av företag som har potential att finansiera sig via fonden. Du kommer att ha ansvar för att vara med och förvalta och driva utvecklingen av kreditportföljerna i två olika kreditfonder- en inom direktutlåning och en inom direktutlåning, konvertibler och obligationer, men även hjälpa till med analys till Factoringfonden, som funnits ett tag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

· Utforska och identifiera affärsmöjligheter och bygga relationer med företag och Corporate Finance avdelningar

· Affärsfokus på analys, införsäljning av fonden och bearbetning av företag inom small- och midcap segmentet med potential att finansiera sig genom lån hos Kreditfonden

· Delta i och ibland leda projekt och stötta kund från start till mål

· Genomgång av balansräkningar och kassaflöden samt arbeta med finansiering kopplad till olika affärer

· Bidra med erfarenhet till förbättring av kreditutvärderingsprocesser och säkerställa att de sker med högsta kvalitet enligt Kreditfondens riktlinjer

Din profil

Vi söker en driven och affärsintresserad kandidat som trivs med att ta egna initiativ i en entreprenöriell organisation. Vi tror att du har följande bakgrund:

Kunskaper och erfarenheter

· Civilekonom eller Civilingenjör

· 5-10 års erfarenhet av finansiella marknader, finansiering, kreditanalys, finansiella instrument samt bedömning av risker i dessa

· Gedigen erfarenhet av kreditanalys på bolagsnivå med fördel från roll inom DCM origination med kundrelationsansvar

· Väl bevandrad i redovisning och företagsvärdering

· God kunskap och vana att jobba i excel

· Flytande i svenska och engelska

Personliga egenskaper

Som person är du öppen, nyfiken, duktig på att analysera information kritiskt och har förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang. Du är duktig på att vrida och vända på siffror, kan uttrycka dig väl och balanserat och är förtroendeingivande, vilket innebär att du har god förmåga att bygga relationer.

Du har ett stort Intresse av företagsvärdering, men även av makroekonomi, omvärldsanalys i allmänhet, och ekonomiska frågor i synnerhet. Du är en person som ofta tänker i nya banor och kan betrakta problem ur olika synvinklar. Du är driven och får saker gjorda med hög energi som smittar av sig. Du är proaktiv och söker ständigt nya affärs- och marknadsmöjligheter.

Vi ser det som stark merit om du arbetat med DCM origination mot mindre bolag sedan tidigare. Dock värdesätter vi din personlighet och driv högst, även om en gedigen erfarenhet av kreditanalys är ett krav.

Det är ett plus om det bor en entreprenör inom dig som vill vara med och bygga vidare på den resa som Finserve Nordic har påbörjat.

Ytterligare information och kontakt

I den här processen samarbetar Finserve Nordic med BrightPeople. För ytterligare information om tjänsten eller processen vänligen kontakta Caroline Ekman på:

Caroline Ekman caroline@brightpeople.se 073-6608226

Comments


bottom of page