top of page

DCM Originator/ Kreditanalytiker till Kreditfonden


Kreditfonden är en direktlånefond som förvaltar över 4.5 miljarder SEK. Kreditmarknaderna har under senare år förändrats och förutsättningarna för fonden att fortsätta växa är goda. Vi söker därför efter ytterligare en stjärna till vårt team inom DCM Origination.


Är du en skicklig kreditanalytiker med erfarenhet av företagsaffärer och finansiering som vill arbeta på investeringssidan och tror på direktutlåning kan det vara dig vi söker! Välkommen till en fond i en kreativ miljö där alla är duktiga specialister och där det finns potential till stort ansvar och möjlighet att påverka långsiktiga investeringsbeslut och strategier!

Om tjänsten

Du kommer tillhöra avdelningen DCM Origination som idag är ett team på 4 personer. Primärt kommer du aktivt delta i fondens utveckling och förvaltning, och då i huvudsak utforska affärsmöjligheter och bygga upp relationer med företag och Corporate Finance avdelningar. Du kommer fokusera på kvantitativ och kvalitativ analys av bolagsresultat och balansräkning för kreditbedömning samt villkor för lån som berör nya kunder. Detta innebär även införsäljning av fonden och bearbetning av företag som har potential att finansiera sig via fonden. Du kommer att ha ansvar för att vara med och förvalta och driva utvecklingen av kreditportföljen i främst den första fonden, Scandinavian Credit Fund 1, men även hjälpa till med analys till den nya Factoringfonden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

· Utforska och identifiera affärsmöjligheter och bygga relationer med företag och Corporate Finance avdelningar

· Affärsfokus på analys, införsäljning av fonden och bearbetning av företag inom small- och midcap segmentet med potential att finansiera sig genom lån hos Kreditfonden

· Delta i och ibland leda projekt och stötta kund från start till mål

· Genomgång av balansräkningar och kassaflöden samt arbeta med finansiering kopplad till olika affärer

· Bidra med erfarenhet till förbättring av kreditutvärderingsprocesser och säkerställa att de sker med högsta kvalitet enligt Kreditfondens riktlinjer

Din profil

Vi söker en driven och affärsintresserad kandidat som trivs med att ta egna initiativ i en entreprenöriell organisation. Vi tror att du har följande bakgrund:

Kunskaper och erfarenheter

· Civilekonom eller Civilingenjör

· 4-10 års erfarenhet av finansiella marknader, finansiering, kreditanalys, finansiella instrument samt bedömning av risker i dessa

· Gedigen erfarenhet av kreditanalys på bolagsnivå med fördel från roll inom DCM origination med kundrelationsansvar

· Väl bevandrad i redovisning och företagsvärdering

· God kunskap och vana att jobba i excel

· Flytande i svenska och engelska

Personliga egenskaper

Som person är du öppen, nyfiken, duktig på att analysera information kritiskt och har förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang. Du är duktig på att vrida och vända på siffror, kan uttrycka dig väl och balanserat och är förtroendeingivande, vilket innebär att du har god förmåga att bygga relationer.

Du har ett stort Intresse av företagsvärdering, men även av makroekonomi, omvärldsanalys i allmänhet, och ekonomiska frågor i synnerhet. Du är en person som ofta tänker i nya banor och kan betrakta problem ur olika synvinklar. Du är driven och får saker gjorda med hög energi som smittar av sig. Du är proaktiv och söker ständigt nya affärs- och marknadsmöjligheter.

Vi ser det som stark merit om du arbetat med DCM origination mot mindre bolag sedan tidigare. Dock värdesätter vi din personlighet och driv högst, även om en gedigen erfarenhet av kreditanalys är ett krav.

Det är ett plus om det bor en entreprenör inom dig som vill vara med och bygga vidare på den resa som Kreditfonden har påbörjat.

Ytterligare information och kontakt

I den här processen samarbetar Kreditfonden med BrightPeople. För ytterligare information om tjänsten eller processen vänligen kontakta Caroline Ekman på:

Caroline Ekman caroline@brightpeople.se 073-6608226


Om Kreditfonden

Iden till Kreditfonden kläcktes av Fredrik Sjöstrand och Peter Norman, som även är grundare till managementbolaget. I och med finanskrisen har nya kaptaltäckningsregler införts som kraftigt minskat bankernas vilja att finansiera företag och de såg därför nya förutsättningar för att kunna starta en direktlånefond på den skandinaviska marknaden. I samband med regulatoriska förändringar, såsom ett nytt AIF (Alternativ investeringsfond) direktiv inom EU, öppnades spelplanen för en fond av detta slag, och Scandinavian Credit Fund I grundades.

2015 registreras bolaget och vår första fond Scandinavian Credit Fund I öppnade för handel i januari 2016. Från att första året ha ett kapital på ca 160 miljoner SEK har fonden haft en fantastisk resa och hade i början av 2022 ett förvaltat kapital på ca 4,5 miljarder SEK. Detta är något vi är fantastiskt stolta och tacksamma för.

Comments


bottom of page