top of page

Investment Manager Sciety


Sciety är en ledande corporate finance-aktör i segmentet onoterade life science-bolag och Nordens främsta investerarnätverk inom life science. Vi vill att innovationer inom branschen ska nå sin fulla potential och skapa god avkastning för investerare. Våra tjänster bygger på lång erfarenhet inom life science, finans och entreprenörskap.

Brinner du också för att göra affärer inom finans och samtidigt bidra till framtidens life science? Är du en driven person som trivs med att sy ihop affärer, bygga relationer och vill arbeta i ett mindre team kan det vara dig vi söker!


Välkommen till en kapitalmarknadsaktör där alla är dedikerade specialister och där det finns potential till stort ansvar och möjlighet att påverka investeringsbeslut och strategier!

Om tjänsten


Som Investment Manager kommer du att vara ansvarig för att leda hela processen från att identifiera investeringsobjekt till finansieringsbeslut och avtalsförhandlingar.


Du kommer jobba med life science-bolag i Sverige som ska resa kapital och ha löpande dialog med dessa bolag och deras ägare samt andra kapitalmarknadsaktörer. Du kommer också att följa upp och vara kontaktperson för bolagen efter finansieringen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


· Bearbeta företag inom life science med potential att resa kapital med Sciety och bygga relationer med företag inom life science och deras ägare.

· Ansvara för att tillsammans med analytiker samla in informationsmaterial, vara behjälplig vid framtagande av presentationsmaterial samt leda värderingsdiskussioner och avtalsförhandlingar.

· Projektleda kapitalanskaffningsprocessen från initial kontakt och dialog till slutförd kapitalisering.Din profil

Vi söker en driven och affärsintresserad person som trivs med att ta egna initiativ i en entreprenöriell organisation.

Vi tror att du har följande bakgrund:

Kunskaper och erfarenheter

· Civilekonom, Civilingenjör eller motsvarande

· Minst 5 års erfarenhet från fondkommissionär, M&A rådgivare, corporate finance-avdelning på bank, VC- eller PE-bolag alternativt från transaction services eller bank/försäkring.

· Erfarenhet av kundrelationsansvar och försäljning samt projektledning.

· Flytande i svenska och engelska

Personliga egenskaper


Du är en driven och entusiasmerande person som får saker gjorda. Vidare är du strukturerad, gillar att jobba i team och att bygga relationer. Du har också god förmåga att driva avtalsförhandlingar.


Vi ser det som stark merit om du arbetat med corporate finance och kapitalanskaffning inom life science sedan tidigare eller har ett intresse inom detta område. Dock värdesätter vi din personlighet och driv högst.


Ytterligare information och kontakt


I den här processen samarbetar Sciety med Bright People. För ytterligare information om tjänsten eller processen vänligen kontakta Caroline Ekman:


Om Sciety

Sciety erbjuder kapitalmarknadstjänster med fokus på svensk life science. Våra tjänster bygger på lång erfarenhet inom hälso- och sjukvård, finans och entreprenörskap.


Sciety väljer ut investeringsobjekt inom bioteknik, digital hälsa, ICT inom vård, läkemedel och medicinteknik. Läkemedelsbolag befinner sig ofta i tidig klinisk fas medan exempelvis bolag inom digital hälsa ska ha nått en initial användarbas. Bolagens kapitalbehov ligger mellan 10 Mkr och 100 Mkr. Sciety fokuserar på nordiska bolag med målsättning att nå ett uppköp eller notering inom tre år.


Bolagen vi investerar i och reser kapital till har alla genomgått vår omfattande urvals- och granskningsprocess där bland annat affärspotential, medicinsk relevans och legala dokument granskas. Vi har lång erfarenhet inom branschen och samarbetar med forskningsparker, vårdgivare och branschorganisationer. Sciety arbetar aktivt med att söka upp framstående bolag.


Riskkapitalbolag, fonder, kapitalförmedlare samt statliga och industriella aktörer med intresse för life science syndikerar med Sciety för vår branschexpertis inom life science och hälso- och sjukvård.
Comments


bottom of page