top of page

Strategisk Verksamhetsutvecklare Division Trafik & Service, SJ AB
SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg. SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra.


Till huvudkontoret på Vasagatan 10 i Stockholm, söker Divisionen Trafik & Service nu strategisk verksamhetsutvecklare.


Ansvarsområden/arbetsuppgifter

Som strategisk verksamhetsutvecklare arbetar du i SJs största Division, Trafik & Service. Divisionens ansvar är att planera och leverera säker, pålitlig och effektiv tågtrafik. Målet är att åstadkomma balans mellan hög kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet och lönsamhet.  Gillar du att arbeta i en komplex och dynamisk miljö där du har en central roll i att påverka helheten och göra en märkbar skillnad är SJ rätt plats för dig. 

Divisionen jobbar med ständiga förbättringar och strävar mot operationell förträfflighet i leveransen. Som strategisk verksamhetsutvecklare kommer du ha en nyckelroll i förbättringsarbetet genom att:


·       Du tar fram strategiska & operationella analyser och beslutsunderlag på ett datadrivet sätt

·       Du driver utveckling genom att få med organisationen på identifierade förbättringsåtgärder

·       Du utvecklar vår analysförmåga genom metod- och process förbättringar  


Du tillhör enheten Analys inom Division Trafik & Service och rapporterar till Chef Analys. Du jobbar nära chefen för Personalplanering och ingår i den ledningsgruppen. Du arbetar både enskilt och som projektledare av multidisciplinära teams som kan bestå av bland annat analytiker, data-scientists, ämnesexperter, business controllers och linjechefer.

 

Specifika arbetsuppgifter och fokusområden varierar över tid utifrån vad som är viktigast för att nå våra mål samt utifrån dina styrkor. Exempel på uppgifter som ingår i rollen:

 

·       Framtagning av insiktsfulla och högkvalitativa nulägesanalyser, prognoser, scenarioanalyser, konsekvens- och riskanalyser och Business Case för att ge välavvägda förslag på verksamhetsutveckling utifrån medarbetarnöjdhet, kundnöjdhet och lönsamhet

·       Identifiera och driva utveckling som förbättrar vår produktionsförmåga och produktivitet.

·       Identifiera och driva utveckling som förbättrar scheman för tågvärdar och lokförare.

·       Utveckla nya arbetssätt och processer samt bereda underlag och analyser av verksamhetsförändringar, tester, systemstöds-, produktions- eller processförändringar.

·       Arbetsleda och utveckla projektmedlemmar och divisionens analytiker samt coacha och stötta kollegor i ledningsgruppen för Personalplanering.

 

Kravprofil och egenskaper

Som strategisk verksamhetsutvecklare är det viktigt att du är genuint intresserad av att analysera och lösa komplex problem och åstadkomma ständig förbättring. Du har mycket god analytisk förmåga, är affärsmässig, har hög grad av eget driv och är ansvarstagande. Du har god kommunikativ förmåga, både skriftlig och muntlig och är nyfiken och lyhörd. Du är en lagspelare som drivs av att verka tillsammans mot gemensamma mål och har förmåga att utmana kollegor med större fackkunskap än du själv har. Du arbetar strukturerat och noggrant och har lätt att förstå helheten och identifiera vad som bör prioriteras för maximalt resultat. Du är snabbfotad och pragmatisk och trivs att arbeta verksamhetsnära både självständigt och i grupp.


·       Masterutbildning inom teknik, ekonomi eller logistik.

·       ~3-6 års erfarenhet från komplex analys och verksamhetsutveckling varav 3 års erfarenhet som managementkonsult eller liknande.

·       Erfarenhet av strategiska och operationella uppdrag inkl. ansvar för projektledning och ägarskap för ett Business Case och flertal komplexa och kvantitativa/data tynga analyser.

·       Erfarenhet av uppdrag inom logistik är meriterande.

 

 

 

Placeringsort är Stockholm och du rapporterar till den chefen för analys-

För mer information kontakta Edvard König på edvard@brightpeople.se eller 070-9783500

Comments


bottom of page